ОбществоРегионалниСамоков

Под мотото „С песен и танц в бъдещето!“ премина годишният концерт на талантите от читалище „Младост“

Лили Шуманова

На 4 юли 2020 г. от 17:00 часа читалище „Младост – 2003“ представи своя годишен концерт. Той бе под мотото „С песен и танц в бъдещето!“

Концертът по принцип се провежда винаги на 11 май и е посветен на славянската и българска култура и писменост. Но сега в други условия го представихме на 4 юли и за краткия период подготвихме нови песни и танци. Времето бе много подходящо, имаше столчета за сядане като на концерт и за първи път бяхме с публика от двете страни на сцената, която бурно аплодираше изпълненията на артистите.

Натали Николова откри концерта с песента „Алелуя” за благославяне на всички за живот и здраве. Дуетите на Маргарита и Марина Бочеви както винаги възпламеняваха с изпълненията си. Отлично представяне направи и другото дуо Яна и Ивана. Дори Ивана подготви песента „Кукла” и поздрави майка си за рождения и ден с думите  -„За тебе, мамо!“

Дебют с песента “Чело коте книжки” направи седемгодишният изпълнител Павел и поздрави другия рожденик от публиката, която много се смя и аплодира бурно певеца.

Танцьорите в камерен състав предложиха перфектни изпълнения на „Петрунино хоро”, „Копче”, “Ръченица” и за финал завършиха с “Балканска китка” в чудесно изпълнение, подготвени от хореографа Станислав Крумов.

В продължение на час и половина децата артисти събраха всички след пандемията в хубавия парк пред ДНА. Благодарим ви наши таланти, че винаги ни забавлявате и радвате! Благодаря и на Крис, който продължава да пее.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close