ОбществоРегионалниСамоков

Подписаха договорите за ремонтни дейности на четвъртокласната пътна мрежа в Община Самоков

“Самоков 365”

Днес /16.07.18г./ бяха подписани договорите за реализация на проект „Ремонт на четвъртокласна пътна мрежа в община Самоков”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на селските райони”. Чрез обществена поръчка бяха избрани фирмите, които ще изпълнят строително – ремонтните дейности, консултантите и строителния надзор по проекта.

С 4 млн. и 300 хил. лв. ще се финансира рехабилитацията на общински пътища по Програма за развитие на селските райони по подмярка “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”. Дейностите, включени в проекта, предвиждат строително – ремонтни дейности на общинските пътища  Самоков -Драгушиново – Злокучане, Самоков – Доспей, пътя за Белчин, както и пътя, свързващ Злокучане със София. Обектите са разделени в три позиции. Пътят до Белчин ще бъде ремонтиран от фирма „Главболгарстрой – Инфраструктурно строителство” АД. По другите две позиции – пътя за Доспей, и пътищата за Злокучане и Драгушиново са спечелени от фирма „Бекастрой” АД. Строителният надзор по двете позиции ще се извършва от „Трансконсут – БГ” ООД. Консултантските услуги по проекта ще бъдат извършени от „Ди Джи Консулт” ООД.

Освен ремонт на настилката, проектът предвижда и изграждане на кабелен канал по трасетата на пътищата,  като по този начин ще се предотврати прекопаването на новата настилка при реализиране на инвестиционни намерения за прокарване на оптични или друг вид кабели. Предвидени са поставянето на пътна маркировка и пътни знаци, съобразена с изискванията на Закона за движение по пътищата и изготвения предварителен проект. Заложени са всички видове дейности за основен ремонт на заложените в проекта обекти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close