ЗлободневноРегионалниСамоков

Подземният паркинг работи с почти пълен капацитет

“Самоков 365”

Подземният паркинг на Общината е вече в експлоатация. 90 000 лв. бяха вложени в ремонта на съоръжението, извършен от ГБС в началото на 2019 г. Обновен е подходът и положена настилка от шлайфан бетон. Това се наложи заради течовете, които се появяваха. Сега дупките и влагата са само лош спомен от миналото. Ведомственият паркинг е с капацитет от 32 места, предназначени за служебните автомобили на Общината и служители с платен абонамент за синя зона. Общо 25 са издадените карти, осигуряващи достъп до местата за паркиране.

Внедрена е вентилационна инсталация и тя се задейства автоматично при силно запрашаване и задимяване. Изградена е в рамките на осигуреното финансиране по ОП „Региони в растеж” като част от мерките за енергийна ефективност в сградата на общинска администрация. Осветлението е енергоспестяващо като в определени участъци са монтирани фотоклетки, които се активират при движение. Паркингът се наблюдава с две камери.

Една от идеите в закритото пространство да бъде монтирано зарядно за електромобили. В момента те са три и е доста трудно да се обслужват от устройството, което е върху външната фасада на Общината. Като цяло капацитета на паркинга към днешна дата е почти запълнен, което освобождава пространство от горния паркинг и решава отчасти проблема с престоя на автомобилите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close