БоровецРегионалниСки и зимни спортовеСпорт

Повече от 90 скиори ще спорят в четвъртък и петък за купа „Бороспорт“

Самоков 365

Повече от 90 скиори от девет държави ще мерят сили в четвъртък и петък за купа „Бороспорт“ в Боровец. Програмата предвижда състезания по слалом за мъже и жени, като стартовете започват в четвъртък от 8:30 часа на писта „Попангелов“. Състезанието е част от календара на FIS, а организатори са „Бороспорт“ и Бълргарска федерация по ски. Сред най-добрите алпийци са българите Йоан Тодоров и Камен Златков. В Боровец ще кара и Мария Киркова, която преди един ден спечели старта в гигантския слалом за FIS в Пампорово.

На писта „Попангелов“ освен българите ще се пуснат и най-изявените скиори от балканските държави – представители на Сърбия, Македония, Гърция, Кипър, Босна и Херцеговина, Черна гора, Румъния и Албания. В надпреварата ще участват и две млади надежди на българския ски спорт, подпомагани от фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“ – Антон Томов и Ева Вукадинова, както и клубовете „Чамкория“ и „Боровец“.

Организаторите от „Бороспорт“ предупреждават, че писта „Попангелов“ ще бъде затворена в четвъртък и петък от 8:30 до 13:30 часа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close