Боровец

Повече контейнери в Боровец през идния сезон

Самоков 365

Новата схема е изготвена от комисия, която е направила оглед на място и е определила най-подходящите места. Тя ще гарантира по-пълноценно използване на съдовете за битов отпадък. Изготвен е протокол, който е съгласуван от кмета на общината. Изготвената схема се отнася само за контейнерите за обществено ползване на територията на Боровец. Целта е съдовете да се поставят на повече места и да се регламентира ползването им, за да се избегне препълването на едните, а други да стоят почти празни.

Новата схема, освен повече съдове, предвижда и повече места за поставянето им, като по този начин се цели да се гарантира чистотата в курорта. Собствениците на търговски обекти в Боровец ще бъдат писмено уведомени за разпределението и къде да бъде изхвърлян отпадъка от всеки конкретен обект. Друга важна крачка към осигуряване на по-чиста среда в курорта е, че вече са разделени контейнерите за битови отпадъци, от тези за разделно събиране. По точи начин ще се спре порочната практика в специализираните съдове да се хвърля битов отпадък и по този начин да се компрометират материалите за рециклиране.

Схемата на цветните контейнери е одобрена и посочена в договора на фирмата, ангажирана с разделното събиране на отпадъци. По отношение на хотелите, всички са декларирали собствени съдове, които са поставени на територията на хотела и се ползват само от тях. Там ще се следи дали декларираните съдове са достатъчни за генерирания отпадък.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close