Криминални

Побой над журналисти след опит за интервю

poboiСамоков 365

Днес отново станахме свидетели на тежко посегателство върху хората, упражняващи професията, свързана със  свободата на словото. Екин на “Нова телезивия” беше нападнат и бит от група наши съграждани от 7-и квартал, след като отишли при вторият в листата на ДПС Трайчо Василев – Пиже и опитали да направят интервю с него, за да представят неговата кампания. Различни версии и интерпретации на ситуацията се появиха, но фактите ясно посочват, че опитът за журналистически материал приключва в РУ на полицията и в МБАЛ – Самоков. Tравми са получили шофьорът и операторът на националната медия. Нападанието, както видяхме от разпространените кадри по телевизията и в социалните мрежи, показва, че цялата група се нахвърля върху екипа, без дори да направят опит да ги изслушат.

Към момента в Самоков има засилено полицейско присъствие от части на жандармерията и полицията. В града беше също и шефът на областната дирекция на МВР – старши комисар Мариета Иванова, която беше изключително лаконична в изявлението си. от нея разбрахме, че разследванто по случая продължава.

Пиже е кандидат за общински съветник от квотата на ДПС, но те  мигновено се отрекоха от него, въпреки че в рамките на кампанията той е с имунитет. Утре ОИК ще решава неговото по-нататъшно участие в изборите, а прокуратурата е депозирала искане до тях за сваляне на имунитета му.

Репортерът на “Нова телевизия” Надя Ганчева, която като по чудо не е пострадала, заяви в ефира на телевизията, че все по-чести са станали сигналите и клиповете, които отново показват активизиране на т.нар. Частно енерго в Самоков и това е провокирло техния интерес.

Не по-малко важно се оказва и това, че местните структури на ДПС са заложили на човек, който има цели 7 присъди и е доказано компрометиран, ако не според Изборния кодекс, то поне в очите на съгражданите си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close