Общество

Пленер в град Банско

13680962_646648465493271_147676594139164378_nШколата по изобразително изкуство към Читалище- паметник „Отец Паисий 1859”гр. Самоков с преподавател Пенка Боянова участва в ІV-ти национален пленер град Банско на тема „Възрожденска архитектура”. В него участваха 45 деца от различни градове в страната ни . От тях 18 деца бяха от самоковската школа.

Пет дни, от 11 до 16 юли, децата творяха и се забавляваха по специално изработена програма. Всеки ден по два часа сутрин и след обяд занимания по рисуване, а останалото време организирани игри, разходки и забавления.

Последният ден от пленера, готовите творби на малките художници бяха подредени в пъстра изложба. Компетентно жури прегледа и оцени творбите . За наша радост,

Златния медал бе връчен на Мария Стоянова, а нейната сестра Жени Стоянова – наградата на хотел „Тринити”

Банско СПА и двете са възпитанички на школата по изобразително изкуство към Читалище-паметник „Отец Паисий 1859”. След официалното награждаване, всички деца посетиха концерт на Криско,който се проведе в центъра на град Банско.

Ръководството на Читалището благодари на Пенка Боянова за нейната усърдна и ентусиазирана работа.

От своя страна Пенка Боянова благодари на председателя на читалището Стоян Пашов, за оказаното съдействие и подкрепа за да се осъществи този пленер.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close