Общество

Платната на Александър Манасиев гостуват в Самоков

Анна Манова

изложбаВъв вторник /29.03.16 г./ в галерия „Бисера” гостува художникът Александър Манасиев със своя самостоятелна изложба на живопис. Той за първи път показва творчеството си на самоковската общественост. В уютната обстановка на бутиковата галерия любители на изкуството се бяха събрали, за да докоснат сетивата си до нещо различно, както и да обменят виждания и идеи със самия художник.

Домакинята на събитието Ралица Кенанова поздрави присъстващите като им благодари за отделеното време и проявения интерес към изложбата и покани всички да излязат от „битието на чалгата” и да се настанят поне за малко в битието на културното. „Георги Марков казва в една своя статия, че общуването с посредствеността ни свиква към посредственост. Осакатени веднъж ние започваме да осакатяваме и да отказваме правото на другите да разбират. В тази връзка галерия „Бисера” отново ви предлага да се срещнем с изкуството на свободния свят, където прелива от идеи, нови форми и откровения. Александър Манасиев създава тези картини в очакване на най-хубавото нещо в живота – раждането на дете. Картините на Манасиев са лесно разпознаваеми и се характеризират с големи цветни петна, петна, в които има чувство и усещане за заобикалящата ни среда. Нюанските в цветовете предават нюанските в душата”. Акцентът беше поставен върху платната на автора, селектирани специално за тази изложба, които според Кенанова не бива да бъдат натоварвани с излишни въпроси, а този, който стои пред тях просто да се наслаждава и дори да възкликне: „Господи, каква фантазия имал човешкият живот!”.

Творецът беше достатъчно скромен да остави творчеството да говори вместо него. Роденият в Благоевград художник представи в галерията 25 платна. Като афинитетът му към изкуството се заражда у него като много малък и идва от семейната среда – баща му и брат му също са художници. Автор е на 15 самостоятелни изложби като половината от тях са извън страната – Германия, Франция, Гърция и Македония. Манасиев не намира разлика в аудиторията тук и там, просто който се интересува и има сетива няма значение от къде идва. Авторът се занимава и със стъклопис. Негови произведения красят Загоровата къща в Созопол, Литовата къща в Мелник и много частни имоти в България. Негови платна има в галериите в Созопол, София, Варна, Пловдив, Боровец, Несебър, Благоевград. А до средата на месец април желаещите да се запознаят с творчеството на Манасиев или да си закупят картина могат да го направят в галерия „Бисера”, гр. Самоков.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close