ОбществоРегионални

Планински спасители почистиха около Мальовица

Анна Манова

Планинските спасители Виктория и Захари Недялкови използваха началото на седмицата, за да почистят един от входовете на Национален парк „Рила“.  В спонтанната акция се включи дъщеря им Криси и техният приятел Радослав Пиргов.

Групата ентусиасти са страстни любители на планинските приключения, а както е известно самоковското семейство Недялкови са инициатори на различни доброволчески акции, свързани с това да направят планината достъпна за хора в неравностройно положение. Този път те се впуснаха в почистването на района около паркинга на школа „Мальовица“. След стопяването на снеговете пред погледите им вместо красивата природа се откриват купчини отпадъци. В рамките на два часа успяват да съберат около 20 чувала, пълни предимно с пластмасови чаши, шишета и опаковки, разпръснати около паркинга и в част от гората.

„Съчетахме приятното с полезното. Ние обичаме планината и искаме да я виждаме чиста. Снегът беше затрупал всичкия този боклук.  Това ни накара да се организираме спонтанно и да изчистим. Качихме снимка, не за да се хвалим с направеното, а за да не се цапа.  Нека се постараем да оставяме природата след нас така, както сме я заварили!“, сподели за „Самоков 365“ Захари Недялков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close