Личности

Пламен Ангелов: „Самоков за мен е домът ми и извор на живот и щастие”

plaboМария Галчева

Пламен Ангелов често е гостувал на страниците на „Самоков 365” най-често със своето творчество – фотографията, ако трябва да бъдем съвсем прецизни. Човек космополит в душата си, истински символ на свободата и на качественото изпипване на детайлите, когато стане дума за неговата работа.

Талант, вкус и вярна преценка на елемента – това е само малка част от суперлативите, които можем да използваме по отношение на неговите проекти. В следващите редове ще прочете колко естествен и позитивен е Пламен без сянка на превземка или лицемерие.

Едно момче, което може много.

 

Здравей! Къде те намираме в момента и с какво се занимаваш?

Както най-често, намирате ме пред компютъра на работното място. В момента се занимавам с дизайн и предпечатна подготовка на материали за една информационна кампания.

Имаш повече от интересна професия и авантюристичен дух. Къде по света успяха да те заведат те?

Предполагам, че се обръщате към по-любопитната професия – фотографията. Последните по-интересни  места, на които ме заведе лятото  бяха едно яхтено пътешествие по гръцките острови и едно парти пътуване до Ибиса. Хубави места, много емоции и малко почивка. Колкото до другата ми професия – тя множество пъти успя да ме заведе от бюрото до машината за кафе години наред.

Чувстваш ли се изгубен за Самоков и какво виждаш тук, когато се прибираш?

За Самоков мога само и единствено да се чувствам горд. Това е един прекрасен скъпоценен камък, който не стига, че е на 1 час от столицата, а му липсват негативите на големия град. На всичко отгоре разполага с превъзходни природни дадености, спокойствие и все по-добре развиваща се градска естетика. Има едни от най-прекрасните предпоставки на Земята за изживяване на един пълноценен живот.

Къде, според теб, се коренят основните проблеми на града?

Липсата на работа и етническите проблеми са основните недостатъци на града. Ако това се развие някак си, градът би станал един път. Хората ще се трепят, да имат свое местенце тук.

Мислиш ли, че би могъл да се развиваш и тук по начина, по който го правиш сега?

Не бих се учудил, ако един ден се окажа отново за постоянно в Самоков. Естеството на работата ми е достатъчно гъвкаво.

Как виждаш модерните млади хора?

Принципни и единни. С будност, хъс и воля за по-добър живот.

Пробвал ли си да „доведеш” тук част от твоето лично творчество?

Мислил съм за това, да организирам фото изложба. Предполагам, ще му дойде времето. Имах и проект за сайт на общината. Така си остана – да ми краси портфолиото.

Накъде в момента гледа Пламен Ангелов? Какво би искал за себе си в личен и професионален план?

В момента Пламен Ангелов се е загледал във важни, отговорни и тежки битови задачи и занимания и животът му никак не е чак толкова вълнуващ./смее се/

Самоков за теб е..

Самоков за мен е домът ми, родът ми, спокойствието ми, смирението ми, извор на живот и щастие. Обичам го и всеки път когато си идвам, ми е мило.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close