ЗлободневноРегионалниСамоков

Питбул нападна жестоко и нахапа дете в Самоков

„Самоков 365“

Питбул нападна жестоко и нахапа 10-годишния Адриан в Самоков. Кучето е нанесло тежки травми по ръката на детето. Злополучният инцидент се разиграва в съботния ден, когато детето заедно с неговия братовчед Радослав и още няколко момчета отиват да се къпят в реката край града.

В опита си да спаси 10-годишното дете от захапката на кучето, ръката си чупи и 30-годишния братовчед. Вчера пострадалото момче претърпява 4-часова операция в „Пирогов“. Собственикът на кучето е бил по същото време на реката. По думите на очевидците в момента на инцидента той не е се е притекъл на помощ, прибрал кучето и си тръгнал. Собственикът е с кримнално досие, задържан е за 72- часа.

„Адриан все още е с болки. Има счупена кост, тъй като единият зъб е достигнал до едната кост. Докторите се притесняват от инфекция, което е й най-страшното за момента. Благодаря на племенника ми Ради, който спаси живота на детето ми, както и на останалите осем момчета, които се бориха да извадят ръката от захапката на кучето. Благодаря на екипа от доктори и на работодателите си за подкрепата“, сподели пред екипа на Нова тв Иванка Лазарова.

Разтревожената майка апелира правосъдната система да си върши работата. И е потресенат от постъпката на собственика, който прибира домашния си любимец, без дори да се опита да помогне. Лазарова изрази притеснението си в националния ефир, че стопанинът още утре ще бъде освободен, но травмите на детето няма да минат толкова лесно.

За момента питбулът е прибран в приют, а 10-годишния Адриан ще остане още седмица в болницата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close