Слайд категория

Пистите в Боровец на изкуствен сняг. Сезонът се топи

Capture1Този зимен сезон изненада с високи температури всички любители на зимните спортове. Официално стартът на сезона в Боровец беше даден на 14 декември, а очакванията на хотелиерите и ресторантьорите е по-висок процент туристи да изберат Боровец като предпочитана дестинация. Въпреки цените на картите, които надхвърлят 50 лв., желаещи да карат ски не липсват.

Високите и необичайни температури поставиха на изпитание стопаните на съоражения и писти в Боровец, които бяха ангажирани да правят изкуствен сняг. В момента настилката е около 60-70 см. От началото на сезона за поддържане на пистите на централен Боровец и Ястребец са произведени 300 хил. кубика изкуствен сняг. Някои от пистите не работят, което принуждава скиорите да карат на по-малки площи и по този начин се увеличава процентът на травмите и счупванията на крайниците.

Хотелиерите изпитват притеснение, че ако топлото време продължи, чужденците, които са си направили резервации може и да се откажат да дойдат.

Въпреки това за Нова година е отбелязан ръст от 20 % повече туристи спрямо миналата година. Тази година почиващите са предимно англичани, руснаци, македонци и турци.

От „Бороспорт” сигнализират, че е важно да се кара само в границите на пистите, да се спазват указанията и да се кара внимателно. Сутрин пистите са твърди, а след обяд със затопляне на температурите – меки.

За всички желаещи нощното каране е в часовия диапазон 18:00 – 21:30, а затварянето на пистите е в 22:00 часа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close