Регионални

Писателят Иван Ненов гостува на НУ „Станислав Доспевски“

Жанета Димитрова

На 19 април учениците от третите класове на НУ „Станислав Доспевски“, с преподаватели Галина Николова, Любослава Пириева и Албена Керефейна имаха приятна среща. Техен гост бе писателят, учител и журналист Иван Ненов, който разказа за своя живот и творчество.

Мероприятието се проведе в киносалона на училището и започна с презентация, посветена на житието на Паисий Хилендарски. Авторът разказа на малчуганите за спомените от своето детство, как на десетгодишна възраст събирал стотинки, за да си купи „История славянобългарска“. Така в младия тогава творец се ражда любовта към историята и литературата. Първата си книга написва през 1968 година, а в личната му библиотека фигурират над 3 000 заглавия.

Учениците проявиха интерес към разказите за младостта му и задаваха въпроси във връзка с това колко книги е прочел и написал. В края на срещата той сподели на третокласници, че най-важните неща в живота са огънят и книгата, едното осветява пътя, а другото възпитава хората. В знак на уважение учениците подариха на Ненов символичен подарък – химикал, с който да продължава да твори.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close