ЗлободневноРегионални

Пиршество на изхвърлянето, наречено абитуриентски балове

Коментар: Илиян Чалгънов

В разгара сме на онези странни събития, незнайно защо наречени абитуриентски балове. Пиршеството на изхвърлянето и безсмислието. Защо се случват по този начин и кой е виновен?
Цялата работа е в това „да видят и да говорят хората”, а за това вината е на родителите, които старателно лансират всяка прищявка на отрочетата си. И като се започне едно приготовление, та чак свят да ти се завие. То са едни ремонти, смяна на мебели, собствен кетъринг, все едно ще храниш конференция на мормоните. То са едни покани до близки, роднини, съседи, хора, дето никога не си ги виждал през живота си. Изобщо набор, готов да съперничи по размер с някоя средностатистическа сватба. Всичко това съпроводено както си повелява традицията – менчета с вода, ред сълзи, ред сополи, кларнети, камери за увековечаване на паметния миг, коли под наем. И целият този мини сериал, тип от тези турските, се случва пред опърпани панелки и в присъствието на една дузина публика.
Няма да оправим средата около нас, защото е грозна и отвратителна, но е обща, нали? Ама ще се издокараме… И всичко това, защото някой е завършил средно…
Улавяте ли гротеската?
Малко като в циганската махала – кал и коптори, голи и мръсни хлапета и шопари, а булката – на нивото на Кейт Мидълтън!
Парцали за една нощ, струващи майка си и баща си, като кредитите по горния масраф ще се плащат години наред и всички ще ръгат боб и кисело мляко, включително и “принцесата”.
Това какво е?Нима целокупното ни население е от по-богатите роднини на Рокфелер?
Тези безсмислено потрошени пари биха могли да дадат старт в живота на едно дете, вместо да го лъжат, че е “голямата работа”.”Голямата работа” отива да се напие и надруса в “празничната” нощ, защото така правят баровците по филмите, а на другия ден се събужда в коптора или панелката…
И какво да очакваш утре от “голямата работа”?Ценностната им система е тотално сбъркана и целта в живота им е да имат най-якия смартфон и да се напият в „Син сити”, като не е задължително да е в същия ред. И всичко това е докато още важи максимата „мама меси, тате носи”, после те поема животът и ти… показва истинската си страна.
Но до тогава нека музиката да свири, клаксоните до дупка, роклите, костюмите и прическите да са на ниво. А като изтрезнеете ви чакат матури и ново бъдеще.
Честито абитуриенти и наздраве!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close