ОбществоРегионалниСамоков

Пилоти ще карат благотворително край Самоков в помощ на малкия Павел

„Самоков 365“

Автомобилни пилоти ще карат благотворително тази неделя /5 септември/ край самоковското село Гуцал. Опитни състезатели и редица журналисти се обединиха в помощ на малкия Павел, който е с диагноза детска церебрална парализа – спастична квадрипареза. Събитието се организира със съдействието на Община Самоков.

Павел е едно слънчево и усмихнато дете от Пловдив, което се бори с тежка диагноза. Веднага след като е диагностициран от специалистите е започната рехабилитация. Родителите желаят да провеждат рехабилитацията на детето в център „Рибем“. За тази цел на семейството на месец са им необходими около 2200 евро.

За набиране на средства за лечението се организира автомобилната общност. Десет пилота от цялата страна ще се включат в благотворително каране на 5 септември от 10:00 часа в село Гуцал. Събитието ще се проведе в 5 манша, с дължина на отсечката 4900 м. Като от старта до финала разстоянието е 4100 м., а останалите 800 м. са зона за охлаждане на автомобилите. Таксата за возене при професионалистите е в размер на 150 лв. на човек, като цялата събрана сума ще отиде по сметката на малкия Павел.

Записването става само на телефон 0894 627 239.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close