ОбществоРегионалниСамоков

Пианистката Диляна Христова кани на коледен концерт с участието на Видинската филхармония

„Самоков 365“

Талантливата пианистка Диляна Христова кани самоковци на празничен концерт „Бяла Коледа“ с участието на Симфониета Видин. Той е част от коледния празничен календар на Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“ и ще се проведе на 20 декември /сряда/ от 18:00 часа в салона на читалището. Билети може да закупите на място от касата на културната институция.

От сцената ще прозвучат Шуберт, Свиридов, Липа, Монти и песни от български композитори, изпълнени от солистите Диляна Христова, Валентина Корчакова, Гергана Стоянова, Марио Николов, Симеон Владов и Станислав Сталев под диригентството на Петър Димитров. Изпълнителите са подготвили една коледна музикална магия, която искат да поднесат на самоковци само няколко дни преди Рождество Христово. Заслуга за това, че Симфониета Видин ще гостува на местна сцена има самоковската пианиста Диляна Христова.

Когато диригентът на Видинска Филхармония г-н Петър Димитров ми предложи да се включа към културния им сезон, първата ми мисъл беше да добавим и Самоков към турнето. Не е тайна, че моята любов към родния ми град се усилва с времето и връзката ни, макар и невидима, е устойчива и ме притегля винаги обратно“, споделя с нескрито вълнение Христова.

„Програмата е коледна, с участието на изтъкнати артисти и певци. Ще изпълним коледни аранжименти от България и света. Аз лично съм подготвила и една емблематична творба, която носи името „Пътешественик”- където и да ме запраща съдбата и професионалните ми ангажименти, за мен пътешествието винаги завършва там, където започва- в Самоков!“, допълни Диляна Христова. Тя не пропуска възможност да се върне в родния град и в любимото читалище, с което я свързва неизменно нишката на детството, началото на професионалния й път и сърцето.

Част от приходите, събрани от концерта, ще отидат за благотворителност, за да се случи чудото на Коледа за някой и тази година.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close