ОбществоРегионални

Пет престижни награди завоюваха ВИС „Лунни лъчи” и ВГ „Дилижанс” в Созопол

Самоков 365

Пет престижни награди завоюваха ВИС „Лунни лъчи” и ВГ „Дилижанс” при Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859” на фестивала за стари градски песни „Красив роман е любовта” в град Созопол. Вокални групи и индивидуални изпълнители от цялата страна пресъздадоха очарованието на българската стара градска песен, която е истински бисер в културното ни наследство.

Инструменталният съпровод, оригинално изработения аранжимент и прекрасните изпълнения на солистите придадоха специален чар за представянето на ВИС „Лунни лъчи” с ръководител Цветан Ангелов. Тричленното компетентно жури присъди първо място – статуетка и медал за изпълнение на ВИС „Лунни лъчи”. Първо място и златен медал за солово изпълнение заслужиха също Ирина Атанасова и Цветан Ангелов.

Дуетните изпълнения на Ваня Делибашева и Надя Миткова от ВГ „Дилижанс” с ръководител Димчо Тосков бяха свежестта на фестивала. За тях и за соловото изпълнение на Надя Миткова журито присъди две втори награди.Благодарим на групите, че възраждат за нов живот очарованието на българската стара градска песен и представят читалището ни на най- престижно ниво.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close