Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Пет инхалатора дариха на самоковската болница от „Капачки за бъдеще“

„Самоков 365“

Пет нови инхалaтора получи като дарение самоковската болница от фондация „Капачки за бъдеще“.

С набрани средства от събраните пластмасови капачки фондацията подпомага по- малките болници в страната. Усилията на организаторите са насочени предимно към закупуване на кувьози, тъй като голяма част от наличните в българските болници са доста стари и не са подменяни в продължение на години.

Днес МБАЛ – Самоков се сдоби с пет нови инхалатори, които са предоставени от представители на фирма за медицинска апаратура „Мултимед“, а техен производител е водещата в тази сфера италианска фирма „КА – МИ“. Инхалаторите са с гаранция от 24 месеца и ще бъдат използвани в Детско отделение на болницата.

„Болницата получи дарението в най-подходящия момент, когато финансовите средства на лечебното заведение се насочват предимно за предпазни средства и апаратура в борбата с COVID – 19“, подчерта  управителят д-р Красимира Ковачка.

Д-р Томова и старшата сестра на отделението приеха инхалаторите и изказаха своята и на целия екип на отделението благодарност за направеното дарение. Инхалаторите са безшумни, леки, удобни за работа в стационара.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close