Ски и зимни спортове

Петър Попангелов с открит урок за деца навръх 3-ти март

Спортен празник с открит урок за начинаещи млади скиори събрa малки и големи на националния празник на България – 3 март, в Боровец. Инициативата беше част от  кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“. Празникът стана реалност благодарение на съвместната работа на Съюза на българските пивовари, легендарния за българските, а и за световни ски Петър Попангелов, ЕСПП и „Бороспорт“ АД. А основната идея е децата и техните родители да се движат активно, за да живеят правилно и здравословно.

Обучението се проведе на писта „Иглика“ пред хотел „Рила“  с начален час 10.00 ч. и под ръководството на националната ни ски- легенда Петър Попангелов.

Празничното настроение се носеше във въздуха от ранни зори и успя да изпише искрена усмивка на лицата на всички присъстващи. Музика, в комбинация с идеално състезателно трасе на вратички, спомогна на малчуганите да се почувстват- дори само за ден- на мястото на най-големите и изявените в българските ски личности. Допълнителен стимул за полагане на максимални усилия бяха и различните видове награди. За всички имаше по нещо – начинаещите в ските имаха възможност да компенсират с креативност и творчество или да блеснат с познанията си по история и география. След всяко спускане Петър Попангелов даваше мнения и напътствия на хлапетата, за да бъдат по-добри и по-уверени в следващите си спортни представяния.

Викторини с тематични въпроси за Боровец и зимните спортове, импровизирана художествена школа на пистата, отгатване на  песни от любими филми и естествено танци на фона на приятна музика.

И за финал всички деца получиха медал за участие и куп награди, като си тръгнаха с усмивки на лица, а покрай тях усмивките грейнаха на лицата и на техните родители.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close