БоровецРегионални

Петър Попангелов и бъдещите звезди в белите спортове откриха новия сезон в Боровец

Първият планински курорт в България откри новия зимен сезон със супер настроение и отлични условия за ски. В 8:30 легендарният български скиор Петър Попангелов и бъдещите звезди в зимните спортове от клуб „Боровец“ пуснаха символично първата седалка на лифт „Ястребец експрес“. Децата и най-успешният ни състезател в алпийските ски скъсаха банера Borovets is Open и дадоха официално старт на сезона. Момичетата от ансамбъл „Самоков“ плиснаха вода пред седалките и пожелаха успешен сезон на всички скиори и сноубордисти.

В 10:00 часа празникът продължи пред хотел „Рила“ с групова снимка на Петър Попангелов с близо сто деца, които мечтаят за победи. На пистата бяха бъдещите шампиони на възраст от 5 до 20 години от „Боровец“, „Чамкория“ и „Бороборд“, подпомагани от фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“, както и от клубовете по ски бягане „Рилски скиор“, по биатлон „Боровец 2016“ и „Рилски спортист“ и по ски скокове „Рилски ски скачач“. В тържеството се включи и приятелят на Боровец и член на управителния съвет на фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“ Мирослав Севлиевски. Момчетата и момичетата получиха лакомства от сдружение „Здраве, екология, туризъм“ и от хотел „Рила“. След празненството малките скиори се пуснаха на импровизирано състезание на писта „Мартинови бараки“, а Петър Попангелов им разкри някои от тайните на шампионското каране.

През целия ден на пистите в ски център „Ситняково“ караше ски и Дядо Коледа, който раздаваше подаръци на малки и големи. Празничният ден в Боровец завърши с традиционното факлено шоу на инструкторите от всички ски училища в курорта на писта „Мартинови бараки“ и празнична заря.

„През тази зима в Боровец със сигурност ще има по-малко опашки и повече каране,“ – каза Росица Стойкова, мениджър „Маркетинг и комуникации“ на „Бороспорт“. – „За пръв предлагаме делнична сезонна карта, която струва само 500 лева за възрастни и ще позволи на всички, които разполагат свободно с времето си да карат наистина много. Скиори и сноубордисти могат да ползват и многократни карти за съоръженията в курорта. Те се презареждат онлайн през сайта на Боровец и до края на януари ще бъдат с 5% намаление. Всички, които купят многократни карти с презареждане онлайн до края на следващия месец, ще участват в томбола за 10 безплатни сезонни карти. Освен това увеличихме с 25 % мощността на седалковата линия „Ястребец експрес“. Така ще позволим на софиянци, които идват да карат в събота и неделя, да направят възможно най-много спускания.“

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close