ОбществоРегионални

Петър Георгиев: „Безпринципно решение за евроквотите, двама души управляват федерацията”

Самоков 365

Българска федерация по баскетбол прекрати окончателно първенството на Национална баскетболна лига за сезон 2019/20 г. Решението беше взето по време на проведено  дистанционно заседание на Управителния съвет на организацията.В срещата взеха участие всички 10 члена на управата на БФБаскетбол. Прекратяването на шампионата на НБЛ беше взето с 9 гласа „За“ и 1 въздържал се. Единодушно беше решено да не бъде определено крайно класиране, шампион, медалисти и изпадащ на НБЛ за сезон 2019/20 г. Членовете на Управителния съвет утвърдиха с 6 на 4 гласа ранглиста за участие в европейските клубни турнири, която съответства на крайното класиране в НБЛ за сезон 2018/19 г. – „Балкан”, „Левски Лукойл”, „Берое”, „Рилски спортист”. Тепърва ще стане ясно колко и какви квоти ще даде ФИБА на страната ни.

Президентът на БК „Рилски спортист” инж. Петър Георгиев коментира, че решението за определяне на квотите за Европа е безпринципно, но в момента в „Рилски” така или иначе не се мисли за евротурнири догодина. УС на БФБ реши да вземе класирането от миналия сезон за определяне на тези квоти, а там третото място бе за „Берое”, а „Рилски спортист” остана четвърти. “Двама души управляват федерацията – Тодор Стойков и Тити Папазов. Те подведоха и други, според мен има безпринципни хора в Управителния съвет. От всеки клуб може да има по един човек, а Левски Лукойл има двама представители. Управлява се безпринципно. Това решение можеше да го вземем преди месец. Те и днес не искаха да се вземе дори,” заяви Георгиев. “Съвсем безпринципно решение за класиране за Европа. То в тази ситуация не знам кой е тръгнал да участва в евротурнири. Това решение съвсем не бе единодушно. Но това не е важно, аз не съм тръгнал да ходя в Европа, не се знае кой ще е жив, няма смисъл да се бием кой ще е трети, кой четвърти.”

“Ще говорим за следващия сезон по-късно, глупаво е да се взима още решение,” продължи той. “След такова безпринципно, не мога да гарантирам нищо за следващия сезон, идва ми в повече. Като гледам какво се случва… Отбор без подрастващи, с безумни пари, които се хвърлят, всичко се върти само около това как да се докладва пред господин Златев. Ако те бяха първи, всичко щеше да приключи преди месец. В момента не ми се мисли за баскетбол.” Като една от най-големите школи в момента, „Рилски спортист” чака решение и за подрастващите: “Не може да спираме първенството при мъжете, а да разрешим децата да играят. Като решение остана юли и август, но и това е неопределено. Федерацията може да намери решение, след като се знае какво се случва. Може да се вземе и класирането от миналата година, ние в Рилски спортист сме съгласни на този вариант. Не можем да ги караме да играят при такава обстановка. БФБ трябва да излезе с различни варианти, и последен вече – взима се класирането от минала година.”

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close