РегионалниСпортФутбол

Петър Аджов: Гоним влизане във Втора лига следващия сезон

Илиян Чалгънов
Разговаряме със старши-треньора на ФК „Рилски Спортист 2011“ Петър Аджов, след повторния му дебют начело на тима . Под негово ръководство през есента, нашият тим се превърна от борещ се за оцеляване, във фактор в Югозападната Трета Лига. След изиграването на мача във Велинград, „Рилски“ заема 9-та позиция, с актив от 40 точки и голова разлика 40:43.

Г-н Аджов, как видяхте мача с „Чепинец“? Това ли е лицето, което искате да виждате от отбора?
По принцип играхме добре във Велинград и въобще втория полусезон се представяме по-добре навън, като гост. Мача с Чепинец беше много успешен за нас, вкарахме три гола и можехме да отбележим и повече. Реалното стана, бяхме по-добри и заслужено взехме трите точки.
Добро впечатление прави Кольо Чахов, дошъл през зимната пауза. Ще може ли да се разчита на него и през следващия сезон?
За следващия сезон няма да коментирам, но в събота беше най-добрия играч в мача. Като приключи сезона, ще седнем ръководство и треньорски щаб и ще коментираме, кой, какво и защо.
Наследихте отбора три дни преди мача с Чепинец. Трудна ли беше настройката за Вас?
Няма как да е трудна, тъй като началото на годината започнах аз, бях девет мача старши треньор. Познавам отбора много добре, а и работихме заедно с Войн Войнов, бях до отбора постоянно. Знаете, че той отиде да помогне в Локомотив Пловдив. Обстановката не е променена и всичко е както си беше и до момента. Проблем за мен няма, играчите са запознати с моите методи на работа и спазват указанията ми.
Финансово стабилен ли клуба? Слуховете мълвят, че има неплатени квартири и забавени премии. Може ли да се мисли само за футбол в момента?
Този въпрос няма да го коментирам. Въпроса трябва да е към друг човек, отговарящ за финансовата част.
Има ли поставена задължителна цел, а именно влизане във Втора лига?
Принципно, това, което сме коментирали с Войн Войнов е, че желанието на г-н Крушарски е влизане във Втора Лига. Не мога да кажа как точно ще стане, тъй като зависи от много фактори. Да, това ще бъде целта.
В събота играем срещу лидера Струмска слава като домакини. Имаме ли сили да се надиграваме с тях?
Със сигурност мога да кажа, че няма да им е лесно срещу нас. Специално за мен, те не са някаква класа или суперсила, за да са непобедими. Факт е, че са силен отбор, но ние ще се противопоставим. Излизаме с чест и се надяваме, че ще вземем нещо от този мач.
Самоковската публика приветства Вашето връщане на поста старши треньор. Искате ли да им кажете нещо?
Искам да ги приветствам да дойдат на стадиона и да подкрепят отбора. Дано с по-добрите ни игри, да започнат да се събират повече хора на стадиона. Това е най-важното. Имаме нужда от повече хора по трибуните, които изпитват удоволствие от футбола. Пожелавам им много здраве и късмет.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close