ОбществоРегионалниСамоков

Петнадесет велосипедисти взеха участие в колопохода на читалище „Младост“, скъсиха маршрута

„Самоков 365“

В неделния ден, 26 юли, се проведе традиционният велопоход, организиран от читалище „Младост – 2003“. Това бе неговото 18 издание. Съдействие в подготовката оказаха Община Самоков, полицейското управление в града и това в гр. Костенец, ТД „Рилски турист“ и спортните колоездачни клубове „NoBrainz” и „Велосамоковци“.

Тази година велопоходът се състоя в намален състав, включиха се 15 колоездачи. Поради малкия брой участници организаторите решиха да освободят всички придружаващи коли –  полицейския ескорт, товарните и превозни средства. Вероятната причина да се включат по-малко ентусиасти е прогнозата за дъждовно време, както и ситуацията с пандемията. Организаторите промениха и планувания първоначално маршрут до Долна баня, като избраха по-спокоен и безопасен терен за включилите се в похода деца. В този си вид походът се състоя по трасе в местността „Лаго“. За децата бяха организирани специални игри от началната учителка в ОУ „Неофит Рилски“ –Цветелина Груева. Участниците хапнаха, пийнаха и обсъдиха варианти за спортни събития, срещи, бъдещи инициативи и изяви, най –вече полезни и свързани с нуждите на децата от Самоков.

„Децата отново изпитаха удоволствието  от това да бъдат свързани с колоезденето, да бъдат сред природата и да придобият качества и информация, свързани с опазването й, което с пълна сила важи и за възрастните, от които се очаква такъв пример. Всяко подобно събитие изгражда у децата чувство на родолюбие, грижовност, отговорност, усещане и съпричастност към природата. Децата общуват по един полезен и възпитателен за тях начин“, допълни организаторът Иван Шуманов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close