ОбществоРегионалниСамоков

Петнадесета Международна спартакиада на СБУ с участие на учители от Софийска област  

„Самоков 365“

Петнадесета спартакиада на учители, с международно участие на СБУ, се проведе между 2-7 юли в морския курорт Албена. В нея участваха над 800 състезатели, разпределени в 22 отбора от България, Румъния, Таджикистан, Египет и Украйна.

Спортните дисциплини за участие са десет – дартс, тенис на маса, шахмат, петанк, бридж, плажен волейбол, стрийтбол, мини футбол, плуване и теглене на въже. Отборът на Софийска област участва активно за четвърта година в надпреварите. От Самоков се включи Иванка Николова – преподавател в ОбУ „Неофит Рилски“, от Ботевград – Димитринка Андреева /ОУ „Никола Вапцаров“/, Ралица Ботева и Христо Стаменов от Етрополе /СУ „Хр. Ясенов“/ и Момчил Добрев и Милен Василев от Ихтиман /СУ „Хр.Ботев“/.

Участниците от София област се състезаваха в дисциплините – тенис на маса, стрийтбол, дартс, петанк и шахмат. Отборът се представи достойно, като се класира на шесто и десето място в отделните спортове. Най-добро представяне направиха Иванка Николова и Димитринка Андреева – шесто място  в надпреварата по шах, за което получиха отборно купата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close