Седмицата

„Перун” ЕООД ще оборудва Центъра за настаняване от семеен тип

DogovorrrНа 28.08.2013 г. беше направена поредната крачка, свързана с реализацията на проект за осигуряване на ефективна инфраструктура чрез изграждане на Център за настаняване от семеен тип.

Инициативата стартира с подписването на договора за безвъзмездно финансово подпомагане на 22.08.2013 г. и трябва да приключи на 22.08. 2014 г. Идеята е това да стане много по-рано. Строителството на центъра вече стартира и от „Красстрой” – фирмата изпълнител на обекта обещават да приключи в рамките на няколко месеца.

В сряда беше сключен договорът с „Перун” ЕООД от Благоевград за доставка на оборудване, обзавеждане и съоръжения. Подпис от името на община Самоков положи кметът Владимир Георгиев, а от името на дружеството, спечелило поръчката – зам.-управителят Димитър Димитров. В оспорваната надпревара се включиха общо три фирми – „Школ снаб”, „Попов” и „Перун” ЕООД. Стойността на целия проект е 814 428.08 лв., които са 100% външно финансиране. За оборудване и обзавеждане на социалното заведение са предвидени 87 104 лв. без ДДС.

Изграждането на центъра цели осигуряване качество на живот, което гарантира физическо, емоционално развитие и специално включване на всяко дете в естествената за него среда чрез осигуряване на индивидуална грижа и подкрепа. От реализираните дейности по проекта пряко ще бъдат облагодетелствани 12 деца от специализираните институции на възраст от 3 до 18 г. Предвидени са и допълнителни две места за настаняване на деца/младежи от общността по спешност. Обектът ще бъде построен в двора на бившето училище „Никола Драмалиев” като най-късно до януари 2014 г. реализацията на проекта трябва да приключи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close