Общество

Патриотичен дух в действие. Николай Христов дари заработените на изборите пари за лечението на Криси Недялкова

Анелия Балабанова

Преди време ви запознахме с историята на Николай Христов – експредседател на НФСБ в Самоков. На последните общински избори той беше издигнат и за водач на листа от политическата сила, която представлява. Същият този човек, патриот по убеждение, какъвто е бил през цялото това време се оказва зам.-председател от ДПС в СИК 31 на изборите през месец март 2016 г. Разбира го едва в края на изборния ден. С времето свикнахме да приемаме „като част от пейзажа” и българската действителност някои доста порочни процеси и явления. Например пребоядисването и прескачането от партия в партия. И ако някои го правят умишлено и доброволно, често в търсене на личната изгода, други се озовават в подобна парадоксално положение по стечение на обстоятелствата. Именно такъв е случаят на Николай Христов.

Сами разбирате колко абсурдна е описаната ситуация, в каквато оказва се, никой не е застрахован да попадне. Двете партии са с коренно противоположни възгледи и идеи. И не само това. Първоначално Н. Христов е трябвало да бъде не зам.-председател, а член в съвсем друга секция. В търсене на истината за тази парадоксална ситуация Николай Христов получава и официално становище от общинска администрация, съгласно Закона за достъп до обществена информация. В него се изтъква, че с предложение на пълномощниците на ПП НФСБ – Георги Хаджийски и на ПП ВМРО за промяна в състава на СИК от КП Патриотичен фронт е предложено в списъка на СИК 32 Николай Христов да бъде заменен с друго лице. Също така с придружително писмо от Александър Методиев от Общинското ръководство на ДПС е предложено в списъка на СИК 31 да бъде включен представителят на Патриотичния фронт Николай Христов като замени първоначално определеното лице. „С оглед на това сте определен за член на СИК 31, а не на СИК 32” – се казва още в предоставената информация.

Фактите са си факти и след като са станали реалност трудно могат да бъдат променени. Потърпевшият Христов и до днес се опитва да свикне с мисълта, че е бранил интересите на друга партия, макар и за един ден. И за да изчисти поне малко опетненото си име решава да дари парите, които така или иначе са вече заработени. Предоставените 80 лева ще отидат за операцията на Криси Недялкова. По този начин тази злополучна история ще завърши с щастлив край. Остава отворен въпросът ще понесе ли все пак някой отговорност за случилото се.

Събраната сума до момента е 41534.48 лв. – сума неочаквано висока за семейството на Криси Недялкова /имайки предвид кратките срокове, в които се събра/, но все още недостатъчна за покриване на разходите по операцията /от части кредитирана/ и рехабилитацията, която предстои. Дарителската сметка е отворена за всички, които имат възможност и желание да помогнат.

Напомняме и банковата сметка, по която се събират средства за операцията: BG20BPBI79424005838602
Пощенска банка
Титуляр: Виктория Христова Недялкова

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close