ОбществоРегионалниСамоков

Патриотите от местното ВМРО издигнаха паметен знак на Гоце Делчев

„Самоков 365“

Патриотите от местното ВМРО издигнаха паметен знак на Гоце Делчев. Идеята, по която те работят вече две години, намери своята реализация в началото на октомври /5.10/.  Той е монтиран в кв. Самоково /при Петте кьошета/.

Както подчертаха инициаторите делото им е в знак на признателност към личността на Апостола на свободата на българите в Македония и Одринско. И допълниха, че именно сега повече от всякога ни е нужна личността на Гоце, която да служи като обединител на хората от Р България и Северна Македония. Делчев войвода през целия си жизнен път никога не е крил българското си родословие и винаги се е борил за свободата на Македония.

„Да градим знаци на българската памет с добри приятели и съратници се превърна в наше хоби. Зад гърба си имаме реализирани няколко проекта и продължаваме напред. На 5 октомври в Самоков поставихме паметен знак на Апостола на свободата на българите в Македония – Георги Николов Делчев /Гоце/“, подчерта председателят на самоковската организация на ВМРО Кирил Стойков.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close