ОбществоРегионални

Парк „Крайискърец” с приз от „Сграда на годината 2019”

Самоков 365

Община Самоков получи отличие за парк „Крайискърец” в рамките на наградата „Сграда на годината 2019” и новоучредената категория . На тържествена церемония в „Парадайс център” кметът Вл. Георгиев получи красива статуетка. Награда получи и авторът на проекта арх. Олег Николов. Парк „Крайискърец” е инвестиция на Община Самоков, включваща елементи на парковата и градската среда. Има мрежа от пешеходни и велоалеи, детски кът, модерен скейт парк, площадка за домашни любимци, кът с пернати обитатели, места за отдих, заведение с тераса над реката и езеро с лебеди.За съвсем кратко време от построяването си, паркът успя да се превърне в любимо място за отдих и разходки за жителите и гостите на Самоков.

Националният конкурс „Сграда на годината” е най-популярното и престижно събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.Целта му е да бъдат отличени най-добрите постижения на съвременни сградни проекти през съответната година, както и техните инвеститори, архитекти и строители. Над 60 се оказаха участниците в осемнадесетото издание на традиционния преглед на най-добрите сгради в България. Претендентите мериха сили в няколко категории – офис сгради, корпоративни сгради, производствени и логистични, жилищни сгради и комплекси до 10 хил. кв. м. и над 10 хил. кв. м., хотели и ваканционни комплекси, социална инфраструктура – здраве, култура, образование, спорт, търговски сгради, сгради, свързани с развитието на градовете, зелени сгради.

Националният конкурс „Сграда на годината” се организира от „Градът медиа груп” и е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България. Самоков. Неговото 18-то издание донесе поредна награда за Самоков след призовете на спортната зала „Арена” и Цари мали град.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close