ОбществоРегионалниСамоков

“В света на приключението” се впуснаха малки и големи в парк “Крайискърец”

„Самоков 365“

Днес в парк „Крайискърец“ се състоя детски празник под надслов „ В света на приключението“. Организатор на събитието, което включваше различни видове активности, е клуб  „Изследовател – роден за приключения“ към Сдружение „Изследовател“ в партньорство с „Канал Рила” и с подкрепата на Община Самоков.

На различни места в самоковския парк бяха разположени различни пунктове с разнообразни предизвикателства. Участниците имаха да се справят с преминаване по въжен мост, писта за ловкост и умения, ателие, в което малчуганите сами подготвяха почерпката с бонбони. А на финала най-добрите приключенци ги очакваше награда. Всяко преминато предизвикателство носеше печат в личния картон на всеки приключенец, като наред с това попълваха и кръстословица, с дума, която получават от всеки пункт. Освен физически предизвикателствата към децата бяха и интелектуални.

На щанда, подготвен от колектива на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“, ги очакваха различни въпроси, на щанда на Община Самоков трябваше да сглобят пъзел с герба, а на щанда на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ можеха да се впуснат в творчески занимания с рисуване на ебру, поставяне на получената картина в рамка и снимка за спомен.

Презентация на работата си направиха служителите от Пожарна безопасност и РУ –  Самоков. В атракциите се включиха още детска градина „Звънче“, Спортно училище „Никола Велчев“ и Спортен клуб „Чамкория“.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close