Криминални

Пак биха горски

GorskiСамоков 365

Преди няколко дни, около 5.30 часа сутринта, при обход на района в местността Шишмановския манастир горските служители от „ДГС Самоков” Георги Митрев и Георги Спасов забелязват два автомобила да се насочват към гората. От лекия автомобил „Фиат” с рег. № СА 10-32 ММ и товарния бус „Форд” с рег. № СА 59 04 РК слизат нарушителите Михаил Начов и Николай Иванов, които започват да режат букови дърва с резачка.

Горските стражари се обаждат за помощ на колегите си Илиян Попов и Димитър Павлин, които пристигат заедно с мобилното звено към „ДГС Самоков” и служители на РУП Самоков. При съвместната акция нарушителите са заловени и са им съставени актове по Закона за горите. Конфискувани са двата автомобила – предмет на престъплението, с отсечените и натоварени в тях 3 куб. метра букови дърва.

След като тръгват със задържаните автомобили, на околовръстния път за гр. Самоков проверяващите са засечени от черен голф, от който слизат лицата Трайко и Асен Бориславови Етрополски. Двамата опитват да попречат на горските служители и полицията да продължат, като хвърлят брадва по служебния автомобил „УАЗ”. В резултат на удара колата е със сериозни щети.

За проверка по случая и предприемане на съответните мерки е сезирана Районната прокуратура в Самоков.

Инцидентът на територията на „ДГС Самоков” е пореден опит за саморазправа и възпрепятстване работата на служителите при опазване на горските територии.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close