ОбществоРегионалниСамоковСпорт

Павел Марков от „Чамкория“ с първо място от Сърбия

„Самоков 365“

През изминалите почивни дни /18-19 януари/ нашите алпийци от СК „Чамкория“ взеха участие за купа „Копалник“, провела се в Сърбия. Там те премериха сили на белите писти в силна конкуренция от македонци, сърби и българи.

В надпреварата се включиха десет състезатели от самоковския клуб. В малката група  8-12 години бяха 8 деца, където Павел Марков /U8/ се класира на първо място в гигантския слалом. При момчетата в тази група добро представяне направиха класиралите се на четвърта позиция Станислав Вуков /U8/ и Алекс Марков /U12/, като в десетката се наредиха още Никола Вуков и Васил Атанасов. При момичетата трето място завоюва Алекс Чалина /U12/.

При по-голямата група – 14-16 – годишни, участваха Мартин Маринов и Владимир Кърнолски. Мартинов се класира на второ място в слалома и на пета позиция в гигантския слалом. От своя страна Владимир Кърнолски записа в актива си две четвърти места.

„Много съм доволен от представянето на нашите състезатели в Сърбия. Планувахме да участваме с общо 17 състезатели, но поради грип и настинки, заминахме само с 10. Децата тренират усилено и заслужено печелят медали. През идните месеци календарът ни е пълен със състезания, готвим се за Банско през февруари“, каза за „Самоков 365“ треньорът Борислав Банков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close