Слайд категория

О, времена! О, нрави! Добре дошли в Дивия запад!

kon1Конете в Самоков са като кравите в Индия – свещени животни. Разхождат се свободно, безцелно с уважение и почит. Колите и хората спират, защото не знаят как ще реагира животинката. Улици и тротоари, паркове и градинки са минирани от естествените нужди на природата и се създава едно усещане за пасторален пейзаж все едно, че сме на село в края на 19 век.

Последният крещящ пример можем да отнесем към неделя, когато беше Републиканското по мотокрос. Не стига, че по пътя нагоре към мотопистата нямаше никаква организация и се образува минизадръстване, ами долу по булевард „България“ необезспокоявани се разхождаха като в Дивия запад няколко коня.

Това не е нормално в град и в страна, които претендират да са европейски. И най-вече да няма виновни. Тук не става само дума за дремещи институции – а и за безотговорни собственици. Но и като хванеш едно животно, пуснато безпризорно, сложи някаква глоба, нека има някаква мярка, дори само за престиж да бъде.

Възмутителна е цялата тази ситуация – би трябвало да сме надживели тези анималистични пориви и да сме достигнали друго еволюционно равнище. Ние сме като някакви ненормални каубои, без никакво чувство за отговорност към останалите.

Всички дремят в онова полусънно състояние между летаргия и апатия, а пък по-будните веднага са обявявани за някакви „революционери“ само защото искат да живеят нормално!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close