ОбществоРегионални

Още 12 500 евро са необходими, за да живее Асен

Самоков 365

Асен, към чиято съдба ви направихме съпричастни в края на миналата година продължава своята битка с болестта. Тя е съпроводена с надежда и очакване повече хора да бъдат съпричастни към набирането на необходимите средства за лечението му. Той има прекрасна съпруга и е горд баща на деветгодишно дете, но тяхното семейно щастие е помрачено от диагнозата на Асен – бъбречна недостатъчност. Преди време екип от хирурзи от болница „Лозенец” му извършва животоспасяваща трансплантация на бъбрек, като донор става неговата майка. Цялото семейство си отдъхва с надеждата, че битката е приключила успешно. Девет години по-късно обаче, кошмарът се повтаря отново.

Рутинни изследвания в „Александровска болница”, установяват, че присаденият бъбрек не функционира. Необходимо е на Асен спешно да бъде направена нова трансплантация. Сумата, която е необходима за подобен тип операции възлиза на около 100 000 лева – това е непосилно за семейството и близките на Асен и затова те имат нужда от подкрепа. Такава имаше под формата на различни благотворителни инициативи – изложба в навечерието на Коледа и осмомартенско рали за дами и поставени кутии за дарения. Все още обаче не е събрана цялата необходима сума. Остават 12 500 евро, за да бъде доведена кампанията до успешен край.

„Вярваме, че заедно можем да спасим човешки живот и да дадем шанс един чудесен баща да отгледа детето си. Нека запазим топлината на семейството им и не губим безвъзвратно усмивката на едно дете”– споделят близките и приятелите на Асен с благодарност към досегашните и бъдещите дарители. Дарявайки пари, дарявате живот!” – категорични са те.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close