БоровецОТЗВУКРегионални

Очаква се завръщането на атракционното влакче в Боровец през февруари

Анна Манова

От началото на месец април 2017 година в Боровец се появи нов атракцион – туристическо влакче. Идеята на нововъведението е да се движи по определен маршрут, обикаляйки целия курорт – срещу билет на стойност от 4 лв. Оказа се обаче, че влакчето успя да работи с туристи кратък период от време. Буквално два-три месеца. Защото в началото на лятото започнаха ремонти по изграждане на ВиК мрежата в Боровец, която е по същата линия на движение на влакчето.

Направи впечатление и отсъствието му в разгара на зимния сезон, когато се очаква да бъде интересно и занимателно за туристите, пристигнали от различни точки. Още повече, че по договор то не е със сезонен характер. Припомняме, че в края на месец декември 2016 година беше извършена конкурсна процедура по закупуването на електрическо увеселителното влакче, без релси. На конкурса се яви само една фирма, която реализира идеята – „Еврогеймс Къмпани ООД”. През месец февруари 2017г. беше подписан договор с фирмата, а през април влезе в експлоатация влакче с два вагона. С решение на ОбС беше определена месечна такса от 356 лв. с ДДС. Срокът на договора е три години. Фиксирано беше работно време и маршрут.

Какво се случва с атракционното влакче и защо го няма в курорта, потърсихме за коментар зам.-кметът Люба Кленова. „Влакчето започна работа през пролетта на 2017 година, малко след приключване на зимния сезон, за да проверим как ще се възприеме от туристите. И фирмата, която е изпълнител да наблюдава ситуацията. Още в началото, когато водехме преговори аз имах известни резерви как ще се случват нещата в началото на зимата, имайки предвид колко е натоварено движението в курорта. Но от фирмата ни увериха, че ще може да се справи в зимните условия. Пуснали сме писмо до изпълнителите с питане кога ще започнат отново. Фирмата все още има интерес към договора, който е подписан за срок от три години. Влакчето, което беше пуснато в Боровец е продадено на друг собственик в чужбина. Имаме уверение, че ще ни осигурят същото за курорта. По договор трябва да е с два вагона, но през зимните месеци ще пробваме само с единия. До началото на февруари очакваме влакчето да бъде в курорта и да радва туристите”, поясни г-жа Кленова.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close