БоровецРегионални

ОФИЦИАЛЕН СТАРТ НА BOROVETS CLIMBING&MOUNTAINEERING

13883872_10207354994854188_1089249483_nНа 30 юли, събота с много настроение и усмивки Боровец даде официален старт на новата екстремна линия активности, ръководена от екипа на Borovets Climbing&Mountaineering. С безплатен катерачен уъркшоп, отворен за всички без ограничение на възраст и умения, бяха представени двата скални обекта за катерене в непосредствена близост до курорта. Десетки ентусиасти и любители на катеренето се стекоха, за да опитат силите си на новите линии, избрани от Виктор Варошкин и Мартин Маровски. Катерачен обект „Водохващането“ разполага с 19 екипирани маршрута с категории на трудност от 3а до 7а+. Маршрутите са подходящи както за напълно начинаещи, така  и за хора със средно ниво на умения. Вторият обект „Скалата на иманяра“ е подходящ за напреднали и бе изцяло разработен от екипа на Borovets Climbing&Mountaineering в началото на лятото. Маршрутите там са 10 с категории от 3с до 7b.

Освен катерене, екипът на Borovets Climbing&Mountaineering предлага на гостите на курорта изкачване на най-високите върхове в Рила – връх Мусала, връх Малка Мусала и вр. Иречек с траверси на скалния венец „Трионите“ и връх Алеко, които разкриват красиви гледки към Мусаленския циркус, Маричините езера и ледниковата долина на р.Бели Искър.

Вечерта в The Terrace Lounge, хотел Рила, бе представена изложбата на Руслан Вакрилов, която разказва за експедицията на екипа на Borovets Climbing&Mountaineering в Патагония и първото българско изкачване на връх Серо Торе.

Изложбата ще остане във фоайето на хотел Рила до края на седмицата.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close