Култура

ОУ „Св. св. Кирил и Методий” отбеляза своята 215-та годишнина

kiril i metodiiЗоя Станкова

В салона на Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859” основно училище „Св. св. Кирил и Методий” отбеляза с тържествен концерт своята 215-та годишнина.

С посрещане на знамето и химна на България започна честването на училището.
Директорът Георги Панев не само поздрави гостите в препълнения салон на Читалището, но и се върна назад във времето като разказа за създаденото през 1800 година първо общинско училище, за заслугите на града в развитието на образованието, с гордостта ни от личностите със заслуги в областта на просветата и на изкуството.
На тържеството бяха прочетени поздравителни адреси от министъра на образованието, от Регионалния инспекторат, от Синдиката на българските учители  от председателя на комисията по образование към Народното събрание, от издателство „АЗБУКИ“, от местните директори на училища и детски градини.
Роберто Джераси – съветник на министъра на образованието, отправи пожелание все така да се поддържа възрожденската искра.
Своето вълнуващо поздравление отправи и кметът Владимир Георгиев.
Празничната програма, която се оказа, че е подготвяна с месеци от учителите и учениците върна всички гости на празничното честване назад във времето – едно пътуване до онзи момент, където започва Родината. Припомнихме си българското, припомнихме си себе си, историята си. Припомнихме си България!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close