Общество

ОУ „Митр. Авксентий Велешки” отбелязаха Деня на детската книга и изкуството за деца

Анна Манова

veleshki2Първокласниците от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” показаха как умело четат и преразказват любимите си детски приказки. Но този път под формата на състезание.

На 26 април от 11:00 часа в Младежки дом Самоков учениците, под вещото ръководство на учителките Христова, Таинова и Василева, които този път бяха жури, се състезаваха в това кой е по-по-най в четенето, рецитирането и преразказването. А отговорникът на Дома Латинка Щъркелова беше подготвила забавна викторина, която предизвика гора от ръце и силната активност на децата да покажат, че те тези неща ги знаят много добре. Децата се забавляваха и пяха.

Но на състезание като на състезание, има победители и такива, които си тръгват с поощрителни награди. И все пак първите места са само три. Поощрителни награди за доброто си представяне взеха: Антония Терзийска, Александър Вучов, Анелия Ахтаподова, Никол Николова, Давид Попов, Християна Филипова, Иван Христов, Никол Макавеева и Борис Вангелов. Награда за най-много прочетени книги /над 100!/ взе Райчо Савов. За най-добър четец беше определена Йоана Чепилова, а за най-добър разказвач –Емилиян Роленски.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close