ЗлободневноРегионалниСамоков

От утре се забраняват разходките в паркове и градинки

“Самоков 365”

Нови мерки срещу COVID -19, предприема правителството ни от днес. Те са свързани с още по-строго следене на излизането навън и пазаруването.
Заведенията за бързо хранене, в това число “Бързи закуски” – баничарници, пицарии, дюнери и всички подобни, нямат право да работят директно с клиенти. Единствената възможност е поръчка по телефона и доставки по домовете. Отменя се възможността да се предлага пакетирана храна на място в търговския обект. Търговските обекти, които имат право да работят, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, задължително трябва да поставят дозатори с дезинфектант на входовете си.
От 00:00 часа в петък се забраняват разходките в паркове, градски градини, спортни и детски площадки на открити и закрити обществени места. Хората на над 60-годишна възраст ще могат да посещават хранителни магазини и аптеки от 8:30 до 10:30 часа. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънреден брифинг в МС. И допълни: “Полицията ще следи дали мярката се спазва“.

„Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите. През пунктовете ще се пропуска преминаването на лица в случай на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини или завръщане на постоянния адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност”,подчерта още Ананиев.

Вътрешният министър Младен Маринов посъветва хората, които работят извън областните центрове в следващите два дни да се снабдят със служебни бележки от работодател, за да могат да минават през съответните контролнопропускателни пунктове.

На този етап мерките са само за областните градове.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close