ПолитикаРегионалниСамоков

От ПП „Продължаваме промяната – Демократична България“ представиха кандидата за кмет Пламен Костадинов и листата

„Самоков 365“

От обединението ПП „Продължаваме промяната – Демократична България“ представиха своя канидат за кмет в лицето на Пламен Костадинов и кандидатите от листата за Самоков. Събитието се състоя в салона на Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“. На място да покрепят кандидата за кмет и листата присъстваха ген. Атанас Атанасов и д-р. Александър Симидчиев.

От представянето, поради здравословни причини, отсъства водачът на листата и областен председател на ДСБ – София област Васил Зашкев. Неговото послание към събралата се аудитория бе предадено от самоковския театрал Христо Ненов.

В обръщението си Зашкев спомена, че основен приоритет  ще бъде връщането на законността в общинското управление. Защото според него в последните години общинският съвет от разпоредителен и контролен орган се е превърнал в придатък на кмета. Зашкев подчерта, че в листата са предимно хора от частния сектор, а кандидатът за кмет в лицето на Пламен Костантинов вместо да се реализира в чужбина избира именно Самоков. И това е факт поради хилядите дадености на района, който за съжаление по думите му, вече в много отношения има затихващи функции. Основната причина са недобрите управленски практики от страна на общинското ръководство.

Кандидатът за кмет от обединението ПП – ДБ Пламен Костадинов е родом от Пловдив, но любовта го довежда в Самоков, където създава свое семейство. Практикувал е дълги години в сферата на журналистиката в родния му град, а към момента работи онлайн за българска IT фирма и развива сайт за местни новини. Имал е предложения за работа в Малта и Лион, но избира спокойствието и развитието в родната страна и още по-конкретно в Самоков.

Пламен Константинов очерта като свой приоритет в работата си общината да бъде един по-добре работещ орган, в който да има повече експерти. Базирайки се на своя дългогодишен опит, той подчерта, че силата му е именно в това да накара отделните експерти и институции да работят заедно и най-вече в услуга на гражданите. Друг приоритет е дигитализация на системата на администрацията. Засегната от него бе и темата за туризма и огромния потенциал на Самоков и курорта Боровец да дават поле на развитие в много и различни насоки. Тук той наблегна не само на подобряване на настоящите условия, но и да се създават нови възможности и бизнес ниши. Самият Пламен говори свободно три чужди езика и има над 20 години опит в международната сфера.

„Години наред в Самоков не се променя нищо, виждаме само един тесен кръг от хора, който е обсебил общината и прилага корупционни практики. Трябва да се смени моделът на работа кардинално. Това, което можем да поемем като ангажимент като част от централната власт е да се положат усилия районът да използва своите дадености. Тук е изключчително красиво, а Боровец е на една ръка разстояние. Но има някаква грешна управленска политика“, подчрета ген. Атанасов.

От своя страна д-р Симидчиев призова да гледаме в бъдещето, като според него листата на ПП – ДБ олицетворява младост, амбиция, опит и експертиза. Той допълни, че благодарение на работата му е запознат с дейността на МБАЛ – Самоков, като подчерта, че е една от най-добре работещите общински болници в страната.

На финала на представянето за доброто настроение на всички присъстващи се погрижи самоковският актьор Христо Ненов, който представи тематичния моноспектакъл „Речта на селския крал“ по Румен Леонидов.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close