ЗлободневноРегионалниСамоков

От Община Самоков призовават да се заявяват електронно административните услуги

„Самоков 365“

Във връзка с усложнената епидемична обстановка от общинска администрация  призовават гражданите да използват възможността за заявяване на услуги по интернет и плащания онлайн.

С цел да не се допускат струпвания на множество хора и с оглед спазване на мерките за ограничаване на разпространението на вируса COVID-19, гражданите и бизнесът е добре да се възползват от възможността да заявяват  административни услуги без да е необходимо да посещават на място съответната администрация,  чрез Единния портал  – www.egov.bg –  моето пространство.

Достъпът се извършва чрез  квалифициран електронен подпис или персонален идентификационен код, издаден от Националния осигурителен институт. Заради усложнената епидемична обстановка „Борика“ АД и „Евротръст Технолъджис“ АД дават възможност на гражданите и бизнеса да получат безплатен облачен или мобилен квалифициран електронен подпис, с който за период от един месец да подписват безплатно заявленията за електронни административни услуги. Подписването   може да се извършва в платформите на тези дружества – https://my.b-trust.bg и https://portal.evrotrust.com, а с квалифициран електронен подпис на физически носител  по стандартната процедура.

Гражданите могат да изпратят или получат писмо, или друг вид кореспонденция с Община Самоков, чрез официалния електронен адрес samokov@samokov.bg, както и чрез Системата за сигурно електронно връчване. Гражданите е желателно да се възползват от възможността да заплатят своите местни данъци и такси по интернет, чрез системата ипей или използвайки системата виртуален ПОС, достъпен с ПИН код, предоставен от Дирекция „Местни данъци и такси” при Община Самоков, чрез страницата на Община Самоков за справка за данъчни задължения и плащания.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close