Регионални

От Общината направиха оглед за премахване на незаконни строежи в ромската махала

Комисия, назначена със заповед на кмета на общината направи оглед на строежи в 7-ми квартал и на такива на терена на бившия завод „Любчо Баръмов”. В ромската махала в продължение на три дни бе извършен оглед от комисията за новопоявили се незаконни строежи, които не са залегналите в кадастралната карта. При засенаменето голяма част от постройките са отразени. Проверката цели да се установи промяна в строителството. Оглед е направен на 16 имота, като основно са констатирани незаконни пристройки и надстройки. На някои къщи са били надстроени до 2 етажа, като на новото строителство има дори поставена и нова дограма.

Комисията е описала всяко констатирано нарушение, като предстои да бъдат съставени актове и след изтичането на срока, ще бъдат издадени заповеди за премахване на незаконните строежи. Целта, е преди началото на този строителен сезон, да бъде показано, че няма да се правят компромиси от общината по отношение на незаконните строежи и всеки такъв ще бъде премахнат. Комисията ще продължи работа през цялата година и ще се правят описи на всяко констатирано строителство, без нужните документи. Особено интензивни проверки ще се правят през активния строителен сезон, за да се избягват след това действията по разрушаване на завършен строеж и съответно ексцесиите, свързани с това.
По жалба на собственици на имоти, които са били част от терена на бившия завод „Любчо Баръмов”, проверка от комисията по незаконно строителство бе извършена и там. Оказа се, че в частните имоти има множество незаконни постройки, които са констатирани и надлежно описани в протокол. Тъй като собствениците на постройките са неизвестни, са съставени 15 акта срещу неизвестен извършител. Процедурата включва обявяване на акта на интернет страницата на общината. След изтичане на законовия срок, Общината ще пристъпи към събаряне на незаконните постройки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close