Общество

От новия кът за отдих в Туристическата градина няма и спомен

Анна Манова

В разгара на лятото, по идея на Местната комисия за борба с противообществените прояви /МКБППМН/, в Туристическата градина беше обособен нов и иновативен кът за отдих, намиращ се в непосредствена близост до въжения град.  Той включваше шест хамака и дванадесет соларни лампи. Екипът на „Самоков 365” също се присъедини към добрата идея като предостави къщичка за книги. По този начин се оформи място за почивка сред природата, което беше ориентирано към хора от различни възрасти да прекарват повече време на открито, заедно със децата и семействата си.

Всичко това като идея и изпълнение се случи през юли месец тази година.  Пъстроцветните хамаци бяха закачени между дърветата, а соларните фенери създаваха една приятна атмосфера на цялото пространство. Бяха оставени и различни по жанр книги в къщичката. А посланието на организаторите е записано върху самата къщичка и е следното:  „Защо ли нещата трябва да се променят? – прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза:- Така имат възможност да станат по-добри!”

Но дали това действително е възможно или го има само в детските книги?

Само седмица след оформянето на къта част от хамаците липсват, както и всички фенери. Около седмица по-късно „оцелелите” хамаци са прокъсани и са останали само въжетата, които ги държат вързани за дърветата, приличащи на парцали. В къщичката все още се намират книги и наред с това различни отпадъци.

„Местната комисия, заедно с обществените възпитатели искахме да направим нов кът за отдих в града за лятото. И избрахме това да бъде горната част на Туристическата градина. Нашето желание е да има повече облагородени пространства, обърнати към деца, младежи и техните родители, които да прекарват повече време навън заедно. Започнахме с новоизградената площадка „Тотка”, където също участвахме. Преди това с децата от училища и детски градини рисувахме послания върху чадъри и ги разположихме в различни точки на града. Това беше поредната идея, изцяло финансирана от нас самите. Като главното ни желание беше да променим атмосферата и нагласите. Поставихме 6 хамака, 12 соларни фенера и къщичка за книги. И макар самите ние да имахме опасение, че ще се съхранят, все пак имахме и надежда. Една седмица бяха в пълния си блясък и ние бяхме много щастливи. Но за кратко. Първо изчезнаха фенерите, които бяха поставени за атмосфера, а след това и част от хамаците. Останалите вече са скъсани и тази седмица ги махнахме. На мястото остава само къщичката. Идеята ни беше ако това лято всичко се опази на следващото да сложим още хамаци”, обясни секретарят на Мкбппмп Бойка Буранова. Буранова подчерта, че въпреки обстоятелствата тя и колегите й имат желание този кът да бъде отново обновен следващото лято.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close