БоровецЗлободневноРегионални

От декември синя зона вече и в Боровец срещу 1.50 лв.

Анна Манова

От декември месец 2018 година започва да действа платено паркиране в курорта Боровец. Определената цена за курорта е по-висока от тази в града и възлиза на 1.50 лв. за час престой, за сметка на едното левче в Самоков. Размерът на таксата е съгласувана с Общински съвет.

Курортът разполага с дванадесет паркинга и всички те са платени. Петнадесет души ще следят за спазването на реда и дали шофьорите си купуват билети или талони. За целта за закупени и монтирани два автомата, таксуването става стандартно чрез смс или чрез служител. Синята зона ще бъде действаща всеки ден, като по време на нощното каране ще е с продължителност до 22:00 часа.

Като вид улеснение за туристите в курорта се предвиждат талони с продължителност от половин или един ден, за да не се налага да купуват 5-6 талона, да търсят служител или да пускат непрекъснато смс- и.

По думите на общинското ръководство всички събрани приходи ще бъдат инвестирани в благоустройствени мероприятия и за възвръщане на инвестициите за задействането на синята зона и обособяването на нови паркинги в града и курорта.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close