ЗлободневноОбществоРегионалниСамоков

От ВМРО – Самоков пускат сигнал до прокуратурата заради скандална песен

Анна Манова

Местната структура на ВМРО – Самоков пусна днес сигнал до прокуратурата. Причината е нашумялата през последната седмица песен на фолк изпълнителите Джордан и Лорена – „Крадена любов“.

Клипът към произведението е заснет на територията на православен храм „Св. Петър и Павел“, в местността „Петров кръст“ в самоковското село Ковачевци. Поводът за недоволството от страна на местните патриоти е акцентът, който се поставя в клипа върху разголената изпълнителка Лорена, която както пише в сигнала: „се е качила върху камбанарията на храма. Нещо повече, същата не само е стъпила върху един от символите на храма, а именно камбанарията, но и изпълнява еротични танци непосредствено пред и под кръста на купола. Така описаното по-горе деяние смятам за изключително непристойно, грубо нарушаващо обществения ред и оскверняващо храма и символа на християнската вяра – светия кръст“.

Освен това в сигнала се споменава също за аналогията с познатата библейска сцена от „Тайната вечеря“, на която присъства другият изпълнител от дуета Джордан.

„В хода на аудиопроизведението многократно се показва и сцена, която имитира и се асоциира с „Тайната вечеря“. В нея няколко лица актьори, както и другият изпълнител на произведението Джордан, извършват действия, които наподобяват врачуване и предсказание, практики които са несъвместими с християнската вяра“, пише в сигнала председателят на местната структура на ВМРО Кирил Стойков.

Стойков и групата патриоти настояват изпълнителите да получат наказание по Глава Трета, Раздел II от Наказателния кодекс – престъпление против вероизповеданията.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close