БоровецРегионални

От „Бороспорт” умуват кога да бъде даден официалният старт на новия сезон

„Самоков 365”

От „Бороспорт” умуват кога да бъде даден официалният старт на новия зимен сезон. Първоначално беше обявена датата 16 декември /събота/, когато ще бъде поставено началото на сезон 2017/2018 в Банско. „Бороспорт” работи усилено, за да отвори възможно най-скоро ски зоната и да обяви датата за официалното откриване.

От фирмата обясниха, че точният ден ще бъде определен, когато са готови да предложат отлични условия за ски и сноуборд, както и перфектно обработени писти. До този момент високите температури  от последните две седмици са попречили за натрупването на достатъчно снежна покривка, което от своя страна бави официалното откриване на сезона на първия планински курорт на Балканите. Тази година не се предвижда нищо грандиозно, няма да се канят министри, акцентът ще бъде поставен върху туристите на Боровец и възможността те да се насладят в пълна степен на пистите.

За първоначалната спрягана дата за начало на зимния сезон – 16 декември, е планиран протест от страна на самоковци, работещи на Боровец срещу ниските възнаграждения. Някои хора съзряха връзка между двете събития и разчетоха това като евентуална причина за изместването на датата на официалния старт на сезона в Боровец. От „Бороспорт” обясниха, че причината е в топлото време.

Очаква се дефинирането на друга дата, когато времето ще позволи, евентуално това ще е през следващите почивни дни /23-24 декември/.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close