ЗлободневноОбществоРегионалниСамоков

Отчита се спад на заболелите от коронавирус в Община Самоков за август

„Самоков 365”

Ситуацията с коронавируса през изминалия месец на територията на Община Самоков значително се подобрява, като за целия август са диагностицирани 7 лица.

В края на август диагностицираните с Ковид – 19 жители на Самоков от началото на извънредното положение са 214, като спрямо тази статистика за предходните два месеца се наблюдава значително занижаване на броя на заразените. За месец юни, когато в Самоков се оформи огнище на заразата, само в рамките на  месеца са регистрирани 180. В първите седмици на юли ситуацията значително започна да се подобрява заради предприетите мерки, масовото тестване, установяване и овладяване на огнищата на зараза, допълнителни противоепидемични мерки за Седми квартал и др. Така за месец юли общия брой на лицата с положителен PCR е 81, което е по-малко от половината, в сравнение със статистиката за юни.

През август спадът е значителен, като за целия месец са диагностицирани 7 лица. Така общият брой на диагностицираните към тази сутрин е 272. Докато в началото на юли излекуваните са били 62, юли 192, към тази сутрин те са 214. Като само за август броят им е 20. За съжаление тези показатели не са така сериозно отразени в броят на активните лица. Към тази сутрин те са 49, при 65 в края на юли. Запазват се и показателите за хоспитализираните, като в края на юли те са били 20, а към тази сутрин са 14. За месеца има един починал.

Много добра е тенденцията при цифрата на лицата, поставени под карантина. Към тази сутрин те са 6, докато в началото на месеца са били 43. За отчетния период е изтекла карантината на 67 лица, а за тридесетдневния период под карантина са били поставени само 25 лица. Така от началото на извънредното положение общия брой на диагностицираните с Ковид – 19 лица е 272, от тях 214 са оздравелите, 9 са починалите. Под карантина до момента са били поставени 1514 души, като на 1485 е изтекла карантината.

Related Articles

One Comment

  1. Така сте оплели информацията в тази статия, че човек се оплита и не може да разбере колко хора са заразени.
    Би било хубаво ежедневно да давате информаци за заразените, като дешифрирате от кои градове са заразените в София обл, за да може хората да добиват реална представа за ситуацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close