ЗлободневноРегионалниСамоков

Отчетен е ръст на оздравелите от коронавирус

„Самоков 365“

Отново много висок брой на оздравелите отчита информационната система за изминалото денонощия. Спрямо статистиката от вчерашния ден, цифрата на оздравелите се увеличи със 85. Така в рамките на последните два дни са оздравели 176 души. Така броят на оздравелите от началото на извънредното положение стана 482.

Обнадеждаващи също са резултатите на положителните за коронавирус тестове  – само един за последните 24 часа. Така общият брой на диагностицираните с коронавирус за територията на община Самоков от началото на извънредното положение стана 730.

Статистиката бележи значителен спад и в броя на активните лица – 222. За сравнение през тази седмица бе отбелязан и ден с най-високият брой активни лица от началото на извънредното положение. В сряда този показател беше 391.

За съжаление през изминалото денонощие още един човек загуби битката с болестта и от началото на извънредното положение до момента са починали 26 лица. За съжаление седем от тях починаха през изминалата седмица. Спад отчита системата и в броя на лицата под карантина, които към тази сутрин са 209 или с 4 по-малко от вчера. Общо за последните 24 часа под карантина са поставени 20 лица, а са отпаднали от карантина 24.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close