ЗлободневноРегионалниСамоков

Отстраниха за неопределен период директора на ПТГ „Никола Вапцаров“, предстои проверка от прокуратурата

„Самоков 365“

Отстраниха за неопределен период от време директора на ПТГ „Никола Вапцаров“ Радослава Стоянова. Това стана ясно в петък, след проверка от страна на РУО София – регион, на която присъства и началникът на дирекцията Росица Иванова.

Проверката бе направена във връзка с получените до тях няколко сигнала и вероятно провокирана най-вече от планувания за днес мирен протест от страна на колектива на техническата гимназия. Поради частично удовлетоворяване на исканията на колектива днешният протест се отлага.

Педагогическият и непедагогическият персонал се надигнаха срещу новоназначения директор, защото по думите им липсва диалог, колегиалност, споменати бяха множество документни измами. От Синдикалната организация към училището подчертаха също че поставят под въпрос назначаването на директора и явяването й на обявения през лятото конкурс. Предстои проверка от страна на прокуратурата по изложените доводи, докато тече тя Стоянова е в неплатен отпуск за неопределен период.

Вчера с гласуване в техническата гимназия с пълно единодушие за временно изпълняващ длъжността на Радослава Стоянова бе избрана Десислава Войникова. Тя е преподавател по английски и немски и се ползва с авторитет сред колегите и учениците.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close