ОбществоРегионалниСамоков

Отпуснаха еднократна помощ от 1000 лв. на собствениците на ударената от мълния къща

„Самоков 365”

На юнската сесия на ОбС /20.06.19 г./  общинските съветници гласуваха отпускане на еднократна помощ в размер от 1000 лв. на собствениците на покосената от мълния къща.
В началото на юни месец, след гръмотевична буря, мълния запали покрива на къща, намираща се на бул. „България”. В момента на инцидента собствениците Иван Бондов и Йорданка Бандрова се намират в дома си. За щастие те са останали невредими. Пострадала е повече от 60% от  покривната конструкция, която е около 160 кв.м. Изгорели са и намиращите се  под покривното пространство вещи.

В момента пострадалото самоковско семейство е поставило найлон, за да се предпази от дъждовете и е в търсене на фирма, която в кратък срок може да стартира ремонтната дейност. Две от местните дърводобивни фирми поемат ангажимент да осигурят дървен материал. Съседско семейство предоставя керемиди, други предлагат да помогнат с машини и труд. Пострадалите собственици са открили и дарителска сметка. Те получиха 1000 лв. от бюджета на Общината. Еднократна помощ от същата сума бе гласувана и за семейството на Валентин Икономов.

 

Дарителска сметка за Иван Бондов и Йорданка Бандрова

BIC: UNCRBGSF IBAN

 сметка: BG65UNCR70004523596325

Титуляр: Цветанка Цветанова Веселинова

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close