Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Отново набор от медали за клуб „БороБорд” от Витоша

Анна Манова

Със солиден набор от медали се завърнаха местните сноубордисти от клуб „БороБорд” в участието си на Витоша. Състезанието се проведе на 15 март /петък/ на Офелиите, под егидата на Община Самоков. Това е четвъртото издание на купа „БороБорд”, което като изключение се проведе извън Боровец. Тазгодишното издание се проведе само в една дисциплина, а не както обичайно в три. Но това не попречи на състезателите да се докажат като едни от най-добрите и да се представят на високо професионално ниво, за това свидетелстват множеството медали в дисциплината слоупстайл и при фрийстайла.

В състезанието взеха участие 55 деца от различни клубове. В най-малката категория U 6-8  състезателят на „БороБорд” Камен Докузов се класира в челната тройка, като зае трета позиция. След него се нареди съотборникът му Мартин Райчев на четвърто място.

По-голямата група U 8-11  се оказа и най-конкурентна, в нея се включиха 24 деца. Тя е и  с най-голям възрастов диапазон, което също оказва своето значение. По думите на треньорите Ахтаподови и Даниел Москов /помощник – треньор и спонсор/  тази група е най-сериозната в шампионата, най-атрактивната, а състезателите са демонстрирали отлични умения и владеене на техниките и спорта като цяло. Първото място в тази оспорвана категория безапелационно е за Антоний Антонов, който отново надви конкуренцията и завоюва купа, след него е Георги Караджинов – също наш състезател от клуб OTP, третата позиция е за Иван Ахтаподов. Четвъртото и шестото място също за състезателите от „БороБорд” – съответно Георги Чалъков и Данаил Барански. В същата категория при момичетата убедителната победа е за Яна Попова, която се доказа във фрийстайла.

В групата на U13 първото място е за Кристиян Крумов /”БороБорд”/, втора позиция за Велизар Крумов /”БороБорд”/ и третото място за състезателя на „Мотен”- Иван Иванов. При момичетата в тази категория третото място е за Леа Чапкънска, след нея е Дария Митрева, а на пета позиция е Божана Милушева, отново състезателки от „БороБорд”.

В по-голяматa категория на U15 Неда Пенчева надви конкуренцията и взе първото място, при момчетата в същата категория Симеон Чалъков стана втори, Иван Милошев – пети,  Павел Вълков – шести.

„Много сме доволни от представянето на нашите състезатели, които за пореден път се доказаха като едни от най-добрите в страната. За призовите тройки осигурихме купи и награди. Тази година състезанието вместо в три дисциплини се проведе в една, което накара по-малко деца да се включат. Другите две са доста атрактивни, но за тях няма условия на Витоша.  Много се надявам следващото издание на купа „БороБорд” да се проведе не на Витоша, а където трябва – на Боровец”, подчертаха треньорите и организатори на състезанието братята Христо и Костадин Ахтаподови.

Състезателите на клуб „БороБорд” се готвят за последните състезания за този сезон, които ще се проведат в края на месеца. Последното състезание е на 28 март в Пампорово.

 

 

 

Related Articles

2 Comments

  1. Дано на Витоша има нови лифтове скоро, както и в Пирин и дано повече такива новини също.

  2. Браво на победителите. Държавата ни трябва да отделя повече внимание и подрепа за развитието на зимните спортове у нас. Много по-добре е децата да прекарват повече време в планината, отколкото пред компютрите вкъщи или в мола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close